I’M GOING TO MADRID, ANY TIPS?

imgoingtomadrid1

I’ve started the new year with Tried & Tested’s in Amsterdam (Hotel Dwars and Misc Store), Overveen (Pizza Revolution) Rotterdam (Nhow Hotel) and Nijmegen (de Meesterproef) and the next couple of days I will explore Madrid. The last time I was there was in 2012 and there are so many cool new addresses that I hope to inspire you with a new trip to the capital of Spain! 

Join me on Instagram and travel with me in my digital suitcase: www.instagram.com/petitepassport 

If you have any recommendations I love to hear them and will add them to my itinerary! Thanks!

My trip is sponsored by Transavia

Transavia flies from Eindhoven Airport and Rotterdam The Hague Airport to Madrid, check their website for the best tickets. 

7 Comments

 • Laura

  15.01.2014 at 11:20 Reply

  i lived in downtown madrid for two years, and i still go there two or three times a years, so hopefully you can find something interesting on my pinterest board on the theme: http://www.pinterest.com/GalletasLombar/to-go-madrid/

  i´m a huge fan of your blog, so it´s an honor to be able to make a few suggestions. can´t wait to read about your trip, have a great time!

 • Teddy

  15.01.2014 at 11:31 Reply

  Je moet zeker naar cava baja gaan waar het tentje taberno Tempranillo echt een aanrader is om te eten. Het zit vol madrilenen en een van de wanden is volledig bedekt met wijnrekken. Lekkere wijn en heerlijke tapas (pimiento ensalade is heerlijk)! Dan als je van een theetje houdt moet je ook zeker naar Tea Time gaan. Zit op het pleintje bij San Gines en ze hebben daar honderden soorten verse thee! In Salamanca rond calle de Ayala zitten leuke winkeltjes. Dan kun je natuurlijk niet calle Jorge Juan overslaan, daar in de zijstraatjes (Calle Puigcerda en calle de jorge juan) zitten de mooiste winkels en heerlijke eettentjes, Alkalde, El Paraguas en Ten con Ten. Have fun!

 • Richard

  15.01.2014 at 12:15 Reply

  I will be there this weekend too. You have to visit the mercado San Miquel that is fantastic.

  Also restaurant Ramses bij Philippe Stark has a nice design and Pan de Lugo.

  Have fun!! I know I will.

 • blanca

  15.01.2014 at 11:18 Reply

  I have put together some great places here:

  http://www.pinterest.com/bfcava/places_madrid/

  (some of them your own reccomendations ;)…

  Have fun!

 • Sergio

  15.01.2014 at 11:52 Reply

  Hi there,

  I enjoy with Petit Passport and I think the following suggestions for your next visit to Madrid may interest you:

  The many proposals of Mercado de San Miguel (www.mercadodesanmiguel.es) and Mercado de San Antón (www.mercadosananton.com).
  The Third Wave coffees in “Toma Café” (www.tomacafe.es) and “La Bicicleta” (www.labicicletacafe.com). The attractive range of “Bon Vivant” (http://bonvivantco.es/). Shopping in Sportivo (www.gruposportivo.com) and Panaderia “Panic” (www.facebook.com/panicmadrid?fref=ts).

  Also highly recommended approach Alcalá de Henares and enjoy the coffee of “San Diego Coffee Corner” (https://es-es.facebook.com/pages/San-Diego-Coffee-Corner/411086075649779), visit the Parador (www.parador.es/es/hostels/paradordealcaladehenares) or eat at La Terraza del Mercado (www.laterrazadelmercado.com/)

  I hope you find it helpful,

  I´ll see you around.

 • Maria (Madrid y yo)

  15.01.2014 at 12:18 Reply

  We have so many tips for you! 🙂 You might want to take a look at our blog where we collect our favorite spots in Madrid (www.madridyyo.com).

  Here’s a map with some of our favs: http://goo.gl/maps/Cz6dG

  If you need any help, feel free to mail us at madridyyoblog(at)gmail.com 🙂

 • Anneke

  15.01.2014 at 15:32 Reply

  Hola, wat een heerlijk vooruitzicht een tripje naar Madrid.
  Wat je echt niet mag missen: ontbijt of lunch bij Olivia te cuida (wel even reserveren want er kunnen maar 15 mensen in). Recht er tegenover zit conceptstore Malababa, vol mooie tassen en sieraden. In dezelfde wijk zit conceptstore Do. (Over deze 3 winkels heb ik blogs geschreven, dus je kunt alvast inspiratie op doen) . De wijk Cueca heeft nog veel meer inspirerende winkels, gewoon even ronddwalen en je wordt verrast met allerlei pop up pareltjes.
  Mijn favoriete hostels liggen vlak achter sol: Hostal Persal (mooie industriële inrichting in ontvangsruimte en bar/ ontbijtzaal) of Hostal Adria / Adriano (calle de la Cruz). Vlak naast Hostal Persal op de plaza de Angel zit cafe Central waar ze leuke jazzconcerten geven. De Barrio de las letters grenst aan Plaza Santa Ana en is een must visit vol leuke winkels oa La Violetta waar ze Madrids populaire viooltjes snoepje verkopen. Lekkere tapas eet je bij la casa del Abuelo en vergeet niet bij casa Lorca de heerlijke baccalau kroketjes te eten.
  De wijk Salamanca is mijn favoriet om lekker te shoppen.. Ga dan lunchen bij Bar Tomate als je daar in de buurt bent of kies voor Theatrix.
  Heeel veel plezier en mail me gerust als je nog meer tips wil.

Leave a Reply